Schoolplein 14

normal_Schoolplein_14_stillOp 14 juni 2013 is bij de Jan Woudsmaschool en Cornelis Jetsesschool het eerste Schoolplein 14 van Nederland officieel geopend.  Dit gebeurde in aanwezigheid van Johan Cruijff.

Wat is Schoolplein 14 ?

Schoolplein14 is een intitiatief van de Johan Cruyff Foundation en heeft als doel alle leerlingen uit het primair onderwijs uit te dagen en te stimuleren om met elkaar te spelen, te bewegen en te sporten. Op dit moment zijn veel schoolpleinen van basisscholen saai en dagen niet uit om te bewegen. Met een paar kleine aanpassingen willen ze schoolpleinen creëren waar leerlingen structureel meer worden uitgedaagd om tijdens en na schooltijd samen te spelen en te sporten. Op het schoolplein worden verschillende coatings aangebracht die sport- en spelvormen bieden, bijvoorbeeld een atletiekbaan, lijnen op de muren of netspelen. Schoolplein14 brengt niet alleen jeugd in beweging, het helpt de school in het behalen van verschillende maatschappelijke en onderwijskundige doelstellingen. Zoals meer bewegen, samen spelen, samenwerken, op een respectvolle manier met elkaar omgaan, zelfstandigheid, het omgaan met emoties, het nakomen van regels en het tegengaan van pestgedrag.
[Bron: http://www.schoolplein14.nl ]

De media over de opening
  • AT5
  • Hart van Nederland