Groep 4

Welkom in groep 4! Om naar de klas te gaan moet je eerst de trap naast groep 3 omhoog lopen. Je ziet dan in het halletje twee bakken staan waar je je tas in kunt stoppen. Je jas mag je bij jouw naam aan de kapstok hangen. De juf staat bij de deur om je te verwelkomen in deze gezellige klas.

 

‘s Ochtends starten we de dag met Trefwoord. De juf leest een verhaal voor, we doen een spelletje of we houden een klassengesprek. 

Daarna ga je technisch lezen. Hiervoor wordt de methode Estafette gebruikt. We lezen samen een tekst, maar je werkt ook samen met een maatje uit een werkboek. Samenwerken vinden wij fijn omdat we van en met elkaar leren. 

Na het lezen is het tijd voor rekenen. We starten de les vaak met een rekenspel. Je vindt het vast leuk om even te bewegen en spelenderwijs kunnen wij ook veel leren. Daarna legt de juf het werk uit en ga je aan de slag in het werkboek. Als je klaar bent heb je misschien nog wel even tijd om op de computer verder te oefenen. 

 

In groep 4 mag je voor het eerst spelen op het grote plein met kinderen uit andere groepen. We hebben een leuk plein waarbij je bijvoorbeeld kunt klimmen, schommelen en spelen met water en zand. Misschien kun je zelf wel ontdekken welke lekkere fruitsoorten er groeien in de schooltuin?
Na het buitenspelen is er tijd om je pauzehap op te eten en je water of pakje op te drinken. De juf leest dan vaak voor uit een spannend of grappig boek. 

 

Dan is het tijd voor spelling. Hiervoor wordt de methode Staal gebruikt. Je leert verschillende spellingscategorieën van de juf en je maakt dagelijks een dictee in jouw dicteeschrift.
Nieuw in groep 4 is taal. Bij de taalmethode Staal horen altijd leuke filmpjes. Je leert bij taal nieuwe woorden rondom een bepaald thema en je leert hoe je een eigen mening kunt vormen.

 

Nog een verschil met groep 3 is dat we meer aandacht hebben voor begrijpend lezen. Hiervoor gebruiken we teksten van Nieuwsbegrip. Deze vind je vast leuk, want deze gaan over wat er momenteel speelt in de wereld. Het sluit dus aan op jouw belevingswereld. 

 

Tijdens de lunchpauze kijken we vaak op het digibord naar een leuk en leerzaam filmpje. 

 

In groep 4 vinden we het heerlijk om hard te werken, maar ‘s middags vinden we een beetje ontspanning ook fijn. In de middag hebben we vaak andere vakken zoals verkeer, muziek of wereldoriëntatie. Uiteraard is er ook aandacht en tijd voor de creatieve vakken zoals tekenen en handenarbeid.