Ouder- en kindadviseur

Ouder- en Kindteams Amsterdam

Heeft u als ouder een vraag over opgroeien en opvoeden, of maakt u zich zorgen over uw kind? U kunt voor tips, overleg en advies terecht bij ouder- en kindadviseurs Renate Nieuwenhoff of Lilian Simons. Zij werken vanuit het Ouder- en Kindteam Gaasperdam-Driemond en houden spreekuur op onze school (maandag en dinsdag).

In het Ouder- en Kindteam werken ouder- en kindadviseurs, jeugdpsychologen en jeugdartsen. Ook wordt de jeugdgezondheidszorg voortaan vanuit de Ouder- en Kindteams geboden.

 

Ouder- en kindadviseur op onze school

Iedere Amsterdamse basisschool heeft een vaste ouder- en kindadviseur, jeugdarts en jeugdpsycholoog. Aanspreekpunt is de ouder- en kindadviseur. U kunt bij Renate Nieuwenhoff terecht met uw vragen of zorgen over bijvoorbeeld pesten, opkomen voor jezelf of ruzie thuis. Maar zij kan u ook tips geven om uw kind beter te laten eten of slapen of om een leuke activiteit na school te vinden. De ouder- en kindadviseur is er ook om uw kind te helpen met tips, gesprekken of een training. Indien nodig kan zij de jeugdarts of jeugdpsycholoog uit het Ouder- en Kindteam betrekken.

 

Goed bereikbaar: in de wijk en op school

Om goed bereikbaar te zijn voor ouders en kinderen, houdt de ouder- en kindadviseur spreekuur in de wijk en op school. Zij is onafhankelijk van school en gaat vertrouwelijk om met uw informatie. Als ouders het goed vinden, werkt zij wel samen met school.

 

Gezondheidsonderzoek

Vanuit de jeugdgezondheidszorg wordt de gezondheid van vijf- en tienjarigen onderzocht, op school. Ouders krijgen hier bericht over. Negenjarigen krijgen een oproep voor een inenting (BMR, DTP) en meisjes worden opgeroepen voor de HPV-vaccinatie in het jaar dat zij 13 worden.

 

Contact

 

Onze Ouder-Kind Adviseurs zijn: 

 

Renate Nieuwenhoff

Werkdagen: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag

Mobiel:   06-50672846

E-mail:     r.nieuwenhoff@oktamsterdam.nl

Meer informatie: http://www.oktamsterdam.nl

 

Lilian Simons

Werkdagen: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag

Mobiel:   06-46187333

E-mail:    l.simons@oktamsterdam.nl

Meer informatie: http://www.oktamsterdam.nl

 

U kunt ook direct een ouder- en kindadviseur aan de telefoon spreken. Voor al hun vragen en zorgen over opvoeden en opgroeien. U belt centrale nummer 020-5555961 en het Planbureau verbindt u door naar het Telefoonteam. Dat wordt bemenst door de ouder- en kindadviseur die op dat moment dienst heeft. Het Telefoonteam is op alle werkdagen bereikbaar van 09.00 – 17.00 uur en op dinsdag tot 21.00 uur.

 

Kinderen… Chat er over!
Mijn dochter moet nu echt gaan sporten, hoe leert mijn zoontje voor zichzelf op te komen? Onze pre-puber drukt een stempel op het gezinsleven, ik wil het graag gezellig houden? De scheiding is ingrijpend, hoe ontzien we de kinderen? Als ouder ben je voortdurend bezig met de opvoeding en het opgroeien van je kind. Via de chat kan iemand van het Ouder- en Kindteam met je meedenken. Chatten over kleine en grote vragen kan iedere middag op werkdagen. Natuurlijk kan je ook langskomen, mailen of bellen: 020-5555961. Wacht niet te lang, je bent altijd welkom bij de Ouder- en Kindteams Amsterdam.

 

Informatiefolders